_0VQ36_Neos_September2019_Epaper.pdf - page 23

NEOS - 23
Armeluis-aardappelen met ansjovis
Chinese noedelpot
Foto’s: Claire Bailey
Ingrediënten (voor 4 personen)
400g nieuwe krielaardappeltjes
5el olijfolie
1 grote rode ui, in dunne ringen
1 grote groene paprika, in dunne
reepjes
2 grote tenen knoƝook,
in dunne plakjes
30g ansjovis uit blik, uitgelekt en
Ɯjngehakt
Sap van ½ citroen
1 takje rozemarijn of tijm
1 grote handvol verse peterselie,
Ɯjngehakt
Ingrediënten (voor 1 persoon)
50g volkoren (soba)noedels
gekookt en afgekoeld
150g gesneden groenten,
bijvoorbeeld broccoli, paksoi,
gemengde bladgroenten, peultjes
of champignons
60g edamamebonen
1 kleine bosui, bijgesneden
en in ringen
30g cashewnoten
80g stevige tofu, in blokjes
1 klein handje verse koriander,
Ɯjngehakt
Voor de saus:
2tl tamarisaus
1tl misopasta of ½ groenteboui-
lonblokje
½ cm gemberwortel, geschild en
geraspt
¼ tl rode chilipeper, Ɯjngehakt
½ tl sesamolie
2tl rijstazijn of appelciderazijn
Bereiding
Gebruik het liefst voorgekookte aardap-
pelen, die 15-20minuten gaargekookt
zijn in licht gezouten water en daarna
12 uur in de koelkast hebben gestaan,
zodat het zetmeel wordt omgezet in re-
sistent zetmeel. Maar je kunt de aardap-
pelen ook koken enmeteen gebruiken.
Verhit de olijfolie in een grote koeken-
pan en fruit de ui en groene paprika 5
minuten. Snijd dan de aardappelen
doormidden en doe ze erbij.
Voeg de knoƝook toe en bak alles nog
1-2minuten. Roer daarna de ansjovis,
het citroensap en het takje tijmof roze-
marijn erdoorheen.
Laat alles 5minuten sudderen en roer af
en toe door totdat de groenten gaar zijn,
maar nog niet bruin. Breng op smaak
met Ɲink wat zwarte peper en roer de
peterselie erdoorheen. Serveer met een
kleurrijke salade of andere kleurrijke
groenten.
Bereiding
Doe de noedels, groenten, bonen,
bosui, cashewnoten, tofu en korian-
der in laagjes in een 500ml weckpot
of pot met schroefdeksel, totdat deze
driekwart vol is. Sluit de pot af met het
deksel.
Meng de ingrediënten voor de saus in
een klein plastic bakje en doe het deksel
erop.
Als je gaat eten, voeg dan 50ml heet wa-
ter toe aan de saus omhemwat dunner
temaken en schenk hem in de pot, sa-
menmet 200-250ml kokend water. Duw
de groenten onder water en roer alles
goed door; laat het daarna 4-5minuten
staan. Eet de noedels direct uit de pot of
schenk ze uit in een kom.
1...,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22 24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,...60
Powered by FlippingBook